Opvang mogelijkheden in school

Buitenschoolse opvang Villa Hoog en Laag
Stichting Kinderopvang Beek-Ubbergen, onderdeel van KION

 
Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng uw zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat u kunt werken of studeren. Wij zijn er voor u én we zijn in de buurt. Wij zorgen voor opvang die past bij uw wensen, ook als deze anders- dan-anders zijn.
Samen komen we tot verrassende oplossingen.
 
Buitenschoolse opvang
Buitenschoolse opvang is voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar en kent verschillende onderdelen: voorschoolse opvang, naschoolse opvang en vakantieopvang. De kinderen kunnen er vijf dagen per week, 52 weken per jaar, voor en na school terecht, ook tijdens vakanties en op studiedagen van de basisschool.
 
Voorschoolse opvang
De voorschoolse opvang is de opvang in schoolweken van 7.30 uur tot 8.30 uur. Pedagogisch medewerkers vangen de kinderen op in de ruimtes van basisgroepen Panters 1 en Panters 2. Deze groepsruimtes bevinden zich in het Kulturhus naast kinderdagverblijf Ollikido. De kinderen kunnen in alle rust nog even spelen en kletsen. De pedagogisch medewerker brengt de kinderen uit de onderbouw naar de klas.
 
Naschoolse opvang
De naschoolse opvang is in schoolweken van 14.00 uur tot 18.00 uur. De pedagogisch medewerker haalt de kinderen op in de aula van school. Er zijn vier basisgroepen: Tijgers 1, Tijgers 2, Panters 1 en Panters 2. De Tijgers maken gebruik van twee lokalen in school op de eerste verdieping en de Panters zitten in de ruimte naast kinderdagverblijf Ollikido in het Kulturhus. We maken ook gebruik van het schoolplein en de gymzaal van school.

De kinderen eten na school eerst fruit, drinken iets en iedereen kan zijn/haar verhaal kwijt. Daarna kiest ieder kind waar hij of zij wil spelen die middag. Ze kunnen kiezen om in de spelgroep te blijven of om aan een activiteit mee te doen; we hebben vaste en wisselende activiteiten. Een greep uit ons aanbod:
  • De Woudlopers - zoek naar insecten in het bos, naar de struintuin of op bezoek bij de manege.
  • WhoZnext - Maak kennis met diverse sporten en ga mee naar tennisvereniging De Oorsprong.
  • KidsKookclub - Ontdek waar producten vandaan komen, hoe deze proeven en hoe je deze bereid.
  • Spelgroep - Ruimte voor vrij of begeleid spel, rustig een boekje lezen, bouwen, knutselen of lekker buiten spelen.

Vakantieopvang
In vakanties zijn de kinderen hele dagen, tussen 7.30 uur en 18.00 uur, bij de bso. Dit betekent dat kinderen, op de dag dat ze normaal naar de bso gaan, in schoolvakanties de hele dag worden opgevangen. Deze opvang vindt plaats in de groepsruimtes van de Panters. We bieden een speciaal vakantieprogramma met activiteiten naar aanleiding van een thema, bijvoorbeeld een tocht naar het bos of het Wylerbergmeer of een uitstapje naar een speeltuin. De lunch is bij de prijs inbegrepen.

Overeenkomsten en informatie
We hebben mogelijkheden voor een 52 weken, 48 weken, 40 weken, 12 weken of 8 weken overeenkomst. Voor al deze vormen van opvang sluit u een overeenkomst met KION. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Klantrelaties via (024) 382 26 55 of klantrelaties@kion.nl.
Voor algemene en locatie informatie: www.kion.nl / www.kion.nl/locatie/bso_villa-hoog-en-laag 

Wat te doen bij ziekte?
Als uw kind ziek is of tijdens schooltijd ziek wordt, vragen wij u als ouder dit zelf te melden bij de bso. Voor de voorschoolse opvang en voor de Tijgergroepen kan dit via 06 33 67 75 79 en voor de Pantergroepen kan dit via 06 17 76 61 11. Mocht u geen gehoor krijgen spreek dan een bericht in op de voicemail